Navigare


 comunicate


 Mergi la forum

   

Poten?ial detaliu al noului chip Apple Inc

Admin | Publicat sam Iul 08, 2017 6:48 am | 3042 Vizualizari

La urma urmei, procesoarele Apple din seria A sunt ceea ce este cunoscut ca un sistem "on-a-chip" sau un cip care integreaza multe functii diferite. De exemplu, procesoarele din seria A integreaza astazi o intreaga serie din noile tehnologii aparute, cum ar fi nucleele CPU, procesoarele grafice, controlorii de memorie, procesoarele de imagine si chiar un co-procesor de miscare.


Cu toate acestea, pe baza a ceea ce a spus Gurman intr-un articol recent, suna ca si cum viitorul Apple Neural Engine este, de fapt, un cip autonom.


Dovada unui cip autonom

"In plus fata de caracteristica de deblocare a fetei, Apple testeaza prototipurile urmatoare de generatie iPhone care includ un cip dedicat procesarii sarcinilor artificiale" a spus Gurman.


In aceasta etapa a jocului, sistemul Apple A11 Fusion pe un cip ar trebui sa fie deja in productie de masa si chiar daca productia de masa nu a inceput inca, designul trebuie sa-l fi finalizat cu mult timp in urma.


In mod alternativ, insa, cred ca este mai putin probabil ca motorul neural al Apple sa fie inclus in chipul A11 Fusion, dar Apple decide acum daca doreste sa o activeze.


O miscare sensibila, dar viitorul este inca integrat

Daca motorul Apple Neural a fost o piesa de siliciu relativ riscanta / ambitioasa, atunci ar putea avea sens ca Apple nu ar vrea programul de dezvoltare a chipului A11 Fusion - un chip care este esential pentru functionalitatea noului iPhone - Risc datorat motorului neural Apple.


Asadar, pentru o prima iteratie a acestei noi tehnologii, nedescoperite si - cel putin chiar acum - neesentiala - construirea acesteia ca un cip separat este sensibila.


Cu toate acestea, deoarece chips-urile independente ocupa spatiul pretios al placii logice si pot conduce la costuri suplimentare si consumuri de energie in raport cu tehnologiile integrate in procesorul principal, nu ma asteptam la Apple Neural Engine - daca este intr-un Singur cip - sa ramana un chip independent pentru totdeauna.


Ganditi-va, de exemplu, la co-procesoarele de miscare din seria M ale Apple. Primul co-procesor de miscare din seria M, cunoscut sub numele de M7, a fost un cip autonom, si a fost succesorul sau, M8. Cu toate acestea, M9, M10 si, probabil, toate viitoarele co-procesoare din seria M sunt integrate direct in siliciul din seria A.


Intr-adevar, nu mi-ar fi surprins sa vad viitoarele iteratii ale Apple Neural Engine (nu exista nici o modalitate prin care Apple nu poate sa-l imbunatateasca si, probabil, in mod drastic, in urmatorii ani) integrat direct in procesoarele din seria A. Poate ca o astfel de integrare ar putea veni cat mai curand anul viitor.


10 stocuri ne plac mai bine decat Apple

Cand investesc geniile, David si Tom Gardner, pot plati pentru a asculta. La urma urmei, newsletter-ul pe care l-au derulat de-a lungul deceniului, Motley Fool Stock Advisor, a triplat piata.


David si Tom tocmai au dezvaluit ceea ce cred ca sunt cele mai bune zece stocuri pe care investitorii sa le cumpere acum ... si Apple nu a fost unul dintre ei! Asa - cred ca aceste 10 actiuni sunt chiar mai bune cumparate.


Despre autor